Strana svobodných občanů Moravský Krumlov

Závěry z jednání s TOP 09 ze čtvrtka 11. 11. 2010

12.11.2010 14:04

 

Ve čtvrtek v poledne proběhlo jedno z posledních povolebních jednání s TOP 09 jmenovitě s Ing. Kocandou a Mgr. Třetinou.

            Na jednání nám byla předložena jimi navrhovaná deklarace v základním znění tak, jak ji oni sami navrhují ostatním subjektům.

Je v ní počítáno se čtyřmi zástupci TOP 09, dvěma lidovci, dvěma zástupci ČSSD, dvěma Svobodnými (námi), Mgr. Hrubým, Ing. Špalkovou, dvěma Starosty (jmenovitě Ing. Šťastným a Ing. Mokrým). Tyto počty dávají počet 14cti hlasů, které by měly podporovat ambiciózní, z mého pohledu velice dobře vymyšlený projekt, který pokud bude skutečně fungovat, tak nám dovolí posunout město o mílový krok dopředu a naplnit téměř celý náš program.

            „Pokud bude skutečně fungovat“: od začátku bylo jasné, že taháme za kratší konec a pozice místostarosty je určena pro paní Kočí z ČSSD, takže šance na efektivní a aktivní hlídání plnění deklarace a plnění našich závazků k občanům je mizivá. Z tohoto pohledu se nám nepovedlo tento projekt nijak ovlivnit.  Další pochyby a obavy máme z toho, že tento projekt absolutně přehlíží Ing. arch. Kudrovou a Ing. Šotnera, jakkoli chápeme osobní důvody otců tohoto projektu, nepochopíme, že jsou stavěni na nižší úroveň než úroveň současného starosty Ing. Mokrého, o kterém nám bylo na počátku řečeno, že je pro svoje morální kvality pro projekt nepřijatelný. Nyní už to tak není?

            Naše základní obava plyne z toho, že se ve vedení města vůbec nic nezmění oproti složení končící rady ve složení Mgr. Třetina, Ing. Mokrý, Kočí, MVDr.. Sochor, Mgr. Ziegler. Nová rada by se měla opět mít podobné složení Mgr. Třetina, Kočí, Ing. Kocanda (Mgr. Ziegler), Ing. Šťastný (Ing. Mokrý), pouze přibude Procházka ml., Ing. Juránek a Ing. Špalková. Máme skutečný strach, že dosadíme do vedení města opět to samé vedení s nadějí, že se něco změní a nakonec budeme mít za toto rozhodnutí máslo na hlavě. Ale bohužel, je to jediný životaschopný projekt, který doposud někdo dokázal položit na stůl a jež se neopírá o hlasy KSČM.

            Z toho všeho co bylo napsáno výše, se ukazuje, že možnosti na ovlivnění situace nejsou velké a pokud chceme současný žalostný stav našeho města alespoň trochu někam posunout, musíme se pokusit naskočit do tohoto vlaku a zkoušet držet jen v kolejišti. Chceme však vidět, že v tom nejsme sami, a tak navrhneme tajnou volbu, která umožní jednotlivým zastupitelům skutečně svobodně zvolit našemu městu směr.

            Pokud mohu mluvit čistě za sebe, jedinou zárukou je pro mě slovo Vlasty Kocandy, pokud by za tím nestál on, tak o tom ani nepřemýšlím. Doufám, že to není chyba, času na rozmyšlenou, už není mnoho.

                                                                                                          Pavel Procházka ml.

P.S. Pokud máte jakýkoli námět, připomínku, jednoduše cokoli co by nám mohlo pomoci při rozhodování, neváhejte napsat na svobodnimk@seznam.cz , na tel 737 381235 nebo na facebooku. Prostě si to nenechte pro sebe :-)

Diskusní téma: Závěry z jednání s TOP 09 ze čtvrtka 11. 11. 2010

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena Straně svobodných občanů

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode