Strana svobodných občanů Moravský Krumlov

Další "kulatý stůl" 25.11.2010

26.11.2010 14:12

 

Za chladného večera 26.11.2010 se u kulatého stolu sešli zástupci TOP 09, ČSSD, „Starostů“, Lidovců a Svobodných. Všichni přítomní podepsali deklaraci, která je vyjádřením souhlasu s vytvořeným kompromisem a hodnotami, které tento tým vyznává. Zůstává jedno místo radního otevřené a bude předmětem další diskuse. Všechny strany souhlasily, že nebude jednoduché zacelit díru, která vznikne po uvolněném místostarostovi. Tuto díru by měl zacelit široký tým radních, který by se měl odpovědně a aktivně podílet na řízení města. Všichni souhlasili, že začneme u vlastních odměn, které budou v celkovém úhrnu na 50% odměn za neuvolněné funkce období minulého. Což jsme my přivítali s povděkem. Protože jedině vyvážený tým, který je schopen se podílet jak na odpovědnosti, tak na úsporách, může fungovat po celé volební období.

            My jsme za Svobodné oznámili, že navrhneme tajnou volbu starostů a radních, která bude pro ostatní subjekty čistě fakultativní. Toto opatření chceme udělat v reakci na minulé volební období, kdy byl téměř pravidelně odvoláván současný starosta, a zastupitelé si stěžovali, že by jej rádi odvolali, ale pouze za předpokladu tajné volby. Tudíž chceme toto břímě veřejné volby sejmout ze zastupitelových beder tak, abychom i my sami věděli, jak si v tomto týmu stojíme, ikdyž se zrovna nedíváme. Je nám jasné, že nepotěšíme občany, kteří chtějí vidět, jak jednotlivci hlasovali, ale na druhou stranu uvidí na tým jako na celek, jestli je důvěryhodný nebo ne a to je dle našeho názoru důležitější, protože jedině opravdu svobodná, politickým, osobním či personálním tlakem neovlivněná volba může naše město posunout dál. Uvědomujeme si, že následný neúspěch by padl na naše hlavy, ale „kdo se bojí, nesmí do zastupitelstva“. :-)

 

        Doufáme, že další jednání už proběhnou za uvolněnější atmosféry a vydělá na nich v první řadě město a jeho občané!

 

            Za Svobodné občany Pavel et Pavel Procházka


Diskusní téma: Další "kulatý stůl" 25.11.2010

Datum 27.11.2010
Vložil Libor Kosour
Titulek Podle mého názoru

je tato koalice asi to nejlepší co může v Moravském Krumlově za dané situace vzniknout. Jinak se mi ovšem jeví tajná volba vedení města. Zastupitel, který sám řekne, že jinak by hlasoval v tajné volbě a jinak ve veřejné, do zastupitelstva vůbec nepatří. Takový člověk má rozhodovat o správě "trojkového" města? Jak se to slučuje s "průhledným městem"?

Datum 28.11.2010
Vložil Pavel Procházka st.
Titulek Re: Podle mého názoru

Dík za názor, tajnou volbu jsme chtěli také kvůli sobě, abychom zjistili jestli máme vůbec podporu. Přečtěte si zásady průhledné radnice, tam je tato tajná volba také popsána.

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena Straně svobodných občanů

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode